Onades

MCB_5856Coincident en aquests anys es pot trobar un altre tema que, per altra part, sempre ha estat recurrent en la meva obra, la subjugació per les línies fluides i ondulants de l’aigua i de les onades, que em varen inspirar també durant els anys 1964-1967 fins al 1998.

En les obres del Tema “Ull de Taüll” es fa evident el grafisme de la fluïdesa de l’aigua, com es pot veure en el gerro: “Taüll sota les aigües”, i en altres del mateix període, com el del Premi de Ceràmica Ciutat de Barcelona 1966, avui propietat del Museu de Ceràmica de Barcelona.
La placa mural titulada “Pluja a Taüll”, que avui pertany al fons d’art del Museu Municipal de Faenza (Itàlia), les gotes de pluja les vaig pintar amb la forma de quadrats que es desprenien de l’ull.
A la placa mural “Onades”, vaig pintar-hi línies amb curvatures de ritmes ondulants. És propietat del difunt poeta català Agustí Bartra.

També, en el mural “Mediterrània-Homenatge a Gaudí” de l’any 1964, que és propietat de “La Caixa”, i que avui està a la seva agència de la ciutat de Tortosa, el tema tractat en baix relleu d’ondulacions i onades fa força evident el meu gust per les ondulacions que vaig decidir modelar representant les muntanyes i que jugaven paral·lelament amb els ritmes ondulants de les onades, reflectint també, la meva admiració pels volums de la façana exterior de la casa de la Pedrera de Gaudí. Aquest mural, el vaig fer quan encara utilitzava els tallers de ceràmica i d’escultura a l’Escola Massana de Barcelona i he d’estar agraïda pels savis comentaris i consells que vaig rebre, durant el seu procés de creació, per part de l’escultor Eudald Serra, Professor d’escultura de l’Escola Massana.

Aquest mural, abans d’acabar essent propietat de La Caixa, va obtenir la Medalla d’Or del Concurs Internacional de Ceràmica Artística de Faenza (Itàlia).

A partir d’aquest període, en que el meu plantejament culminant fou l’any 1967, alterno la creació durant l’any 1964 amb un altre tema que va durar fins ben entrat l’any 1979, el de“ La Germinació”.